U prostoru Brusa bezistana, u srijedu 22. oktobra 2025. godine, održana je promocija knjige 'Bosanska sofra' autora Enesa Kujundžića. Ova knjiga aščinskog tipa donosi toplo, autentično svjedočanstvo o tradicionalnoj bosanskoj kuhinji, njen...
Kada je jednom probate, kvrguša će sigurno postati jedno od onih laganih jela koje brzo spremate kada se vratite sa posla. Balkan Lunch Box piše da kvrguša dolazi iz Krajine, sjeverozapadnog dijela Bosne. Pretpostavlja se da se ovako zove...
Njegovo veličanstvo - nerijetko se dodaje uz Bosanski lonac, reprezentativno jelo bosanske kuhinje koje se, prema predanjima, pravi već stoljećima. Dugo vrijeme pripreme, glavno je opravdanje što se u današnje užurbano vrijeme "ručaka za 1...
Begova čorba jedan je od klasika bosanske kuhinje koji se uvijek rado priprema. Sastojci: 4 pileća batkakomadić celera1 mrkva1 lukzdjelica bamijajedan luk1l litre vode2-3 kašike rastopljenog maslacabiber, so, svježi peršun1 supena kašika...
Kulinarski magazin Taste Atlas na svojoj stranici je objavio listu bosanskohercegovačkih jela koja su najgore ocijenjena. Na listi prvo mjesto zauzimaju gurabije koje su dobile ocjenu 2,8 od pet. Najčešće se pravi od jaja, putera, praška z...
U Kopru, nema čega nema, pa i ukusne hrane raznih vrsta: od pravih kranjskih kobasica, do italijanske pice, kanelona, pasta, kroasana, istarskih tartufa… Ali nedaleko od koparske luke gostima je na raspolaganju i prava sarajevska roštiljnic...
Ovo tradicionalno bosansko jelo nije teško pripremiti i većina ga je već i probala, a danas vam donosimo recept za tzv. sarajevsku varijantu. Sastojci: Tijesto:1 kg brašna1 jajemalo solimalo ulja [related]https://radiosarajevo.ba/magazin...
Flavors of Sarajevo ili Okusi Sarajeva, manifestacija je koja je održana večeras ispred Gradske tržnice u Sarajevu. Događaj je organizovala organizacija Academia by Nermin Hodžić u partnerstvu sa Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo. Na...
U današnjem prijedlogu za ručak donosimo vam recept za sitni ćevap, tradicionalno bosansko jelo "na kašiku" uz koje se dobro kombinuju svi slani prilozi. Sastojci: Teleće meso bez kosti: 600 g Crveni luk: 2 glavice Bijeli...
/ Najkomentiranije
Užasne scene iz Nigerije: Oteto više od 300 učenika, zarobljeni i oni koji su pokušali pobjeći
Halid Bešlić - sociologija dobrote: "Malo je, malo dana", "Neću, neću dijamante"
Knjiga "Srebrenica 30" predstavljena u Italiji: Glas istine, opomene i hrabrosti
Snijeg izazvao probleme na cestama: Lančani sudar u sarajevskom naselju Stup
"Dolina ćupova" pod snježnim pokrivačem: FK Željezničar dočekuje susret sa Slogom
Aca Lukas priveden u Sjevernoj Makedoniji: Prekinuli mu nastup, oglasila se i policija
Snijeg prekrio Sarajevo, a mališani presretni: Djeca uživala praveći snješka
Nepravedno zapostavljena sorta: Recept za tradicionalni jari grah
Zdravija verzija popularnog deserta: Lagane "fit tri leće" koje neće opteretiti liniju
Poplave pogodile poznato turističko odredište: "Odsječeni su od ostatka svijeta"
Preminuo još jedan korisnik Doma penzionera u Tuzli: Utvrđuje se da li je slučaj povezan s požarom
JD Vance brani Trumpov mirovni plan za Ukrajinu: "Pragmatična diplomatija, a ne fantazija"
Prvi slučaj ptičje gripe kod čovjeka u svijetu: Preminula osoba u Washingtonu
Palo veliko stablo u Mostaru: Vatrogasci morali intervenisati
Skandal iz RS-a odjeknuo u Njemačkoj: Mediji pišu o sramotnom postupku Košarca prema Schmidtu